Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/همدان نزدیک به نیم قرن است که صدای مُغار و حکاکی روی چوب با دستان هنرمند و توانای منبتکاران خطه ‏ملایر و جوکار در گوش این دیار پیچیده و بعد از کار شبانه روزی و مایه گذاشتن از نور چشم، ‏ماحصلش می شود مبلمانی زیبا و فاخر برای زینت بحشیدن به منازل و یا تابوی کنده کاری شده ‏روی دیوار، گلدان، قلمدان و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

..، این هنر اصیل ایرانی از گذشته تا به امروز همواره مورد توجه ‏بوده و در آثار حجمی و تزئینی فراوانی به کار گرفته شده است‎.‎

سه سال پیش منبت ملایر ثبت ملی شد و این حرکتی ماندگار برای پاسداشت زحمات منبتکاران بی ادعای ملایر بود تا ایرانیان با هنر دستان این مردمان آشنا شوند و آن را بیش از گذشته ارج نهند اما حدود یکسال است که عزم ملایری ها برای ثبت جهانی این هنر- صنعت جزم شده و تلاش می کنند تا با تأمین شاخص های ثبت جهانی، از دروازه های کشورهای دیگر عبور کرده و برند جهانی را از آن خود کنند.

به طور قطع تحقق این مهم نیازمند آماده سازی زیرساخت های لازم بوده که بخش اعظم آن فراهم شده است، بی تردید ثبت جهانی منبت ملایر، رونق اقتصادی و اشتغالزایی، افزایش ورود گردشگران جهانی، تصاحب بازارهای صادراتی و پیشرفت و توسعه ملایر را درپی دارد.

ملایر؛ میزبان بازرسان سازمان جهانی صنایع دستی

فرماندار ویژه ملایر در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: دوم دی ماه امسال بازرسان سازمان جهانی صنایع دستی برای بازدید از شهر ملی منبت و بررسی روند ثبت جهانی منبت به این شهرستان سفر می‌کنند. آمادگی لازم برای بازدید بازرسان وجود دارد و برای ثبت جهانی منبت زحمات زیادی کشیده شده است که باید به نتیجه برسد.

قدرت الله ولدی با تأکید بر اینکه برای حضور بازرسان شورای جهانی صنایع دستی باید برنامه‌ریزی مناسب و دقیقی صورت گیرد، افزود: فعالان مبل منبت و خانواده بزرگ این هنر- صنعت باید حضور چشمگیر و پررنگی در این بازدید داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه داشته‌ها و ظرفیت‌های ویژه‌ای در حوزه مبل منبت داریم که باید در معرض دید بازرسان قرار گیرد، گفت: فعالیت زنان در حوزه مبل منبت به عنوان یکی از شاخص‌های ثبت جهانی منبت به شمار می رود. زنان و مردان هنرمند بسیاری در این هنر صنعت فعالیت و امرار معاش می‌کنند که بازرسان شورای جهانی صنایع دستی باید این ظرفیت را مشاهده کنند.

معاون استاندار همدان به بازدید بازرسان از دانشگاه‌های ملی و آزاد ملایر و اقدامات انجام شده در این حوزه اشاره کرد و یادآور شد: تمامی ظرفیت‌های شهرستان را برای بازدید بازرسان شورای جهانی صنایع دستی بسیج کرده‌ایم. حضور پررنگ و ایجاد شور و نشاط در این روز می‌تواند تأثیر مثبتی از حوزه مبل منبت ملایر روی ذهن بازرسان برای ثبت جهانی منبت داشته باشد.

ورود بیش از ۱۵۰ هزار نفر گردشگر به شهر ملی منبت

ولدی در ادامه با بیان اینکه از ابتدای امسال با همکاری بخش خصوصی و دولتی به دنبال ثبت جهانی منبت هستیم تا بتوانیم برند جهانی این هنر صنعت را از آن خود کنیم، تصریح کرد: امسال سومین جشنواره به مدت ۱۰ رور برگزار شد که در این ایام بیش از ۱۵۰ هزار گردشگر وارد شهر ملی منبت شدند.

وی با بیان اینکه دانشگاه های ملی و آزاد ملایر به خوبی در حوزه مبل منبت ورود کرده‌اند و فعالیت‌های علمی و تحقیقاتی ویژه‌ای را در این زمینه انجام می‌دهند، خاطرنشان کرد: درصدد هستیم تا شهر ملی منبت را به عنوان آزمونه تربیت اساتید مبل منبت غرب کشور معرفی کنیم همچنین چند اقدام زیربنایی برای مبل منبت شهرستان در دست اجرا داریم تا در آینده این هنر- صنعت با مشکل مواجه نشود.

فرماندار ملایر با اشاره به مشکل تأمین مواد اولیه چوب برای این صنعت، گفت: امسال کاشت ۲۰۰ هکتار جنگل مصنوعی از گونه صنوبر که در صنعت مبل منبت کاربرد دارد را در دست اقدام داریم تا در آینده فعالان این هنر صنعت با مشکل تأمین مواد اولیه مواجه نشوند.

وی با بیان اینکه به دنبال ایجاد شهر نمایشگاهی مبل منبت هستیم تا در این شهر هر آنچه مورد نیاز این هنر صنعت است، ایجاد شود، اظهار کرد: شهرستان ملایر دارای بیش از ۴۰۰۰ کارگاه فعال مبل منبت و ۸۰۰۰ استادکار و هنرمند در این صنعت است.

ولدی با اشاره به ثبت ملی منبت ملایر در سال ۹۵، یادآور شد: این شهرستان بیش از ۶۰ درصد از تولید مبلمان منبت کشور را به خود اختصاص داده و در حال حاضر این هنر- صنعت برای ۲۵ هزار نفر به طور غیرمستقیم اشتغال ایجاد کرده است.

فضاسازی شهر هم راستا با هنر منبتکاری

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان ملایر نیز با بیان اینکه پرونده ثبت جهانی هنر- صنعت منبت ملایر در دست اقدام است، گفت: به همین منظور بازرسان شورای جهانی صنایع دستی دوم دی ماه وارد شهر ملایر شده و در محل دریاچه کوثر مورد استقبال قرار می گیرند.

ابراهیم جلیلی در گفت‌وگو با ایسنا، سفر ارزیابان شورای جهانی صنایع دستی را بسیار سرنوشت ساز قلمداد کرد و افزود: در همین راستا اطلاع رسانی لازم به نمایشگاه داران بازار بزرگ مبل ملایر انجام شده است. فعال بودن کلیه کارگاه های مبلمان منبت در مسیر و سطح شهر و چیدمان کارهای هنر دست در جلوی کارگاه ها به ویژه مسیر روستای حاجی آباد، لاین کند رو شهید بهشتی، بازار مبل، کوچه کارخانه قند و... در دستور کار ما قرار دارد.

وی با بیان اینکه تلاش می کنیم تا در زمان حضور بازرسان کارگاه ها و فروشگاه ها به ویژه در محدوده بازار مبل، باز باشند، ادامه داد: ایجاد شور و نشاط، چراغانی و تزئین فروشگاه ها و معابر، چیدمان دکور فروشگاه ها با مبلمان منبت و عدم استفاده از کارهای ماشینی، مبل راحتی و ... نیز رعایت می شود.

رئیس اداره میراث فرهنگی ملایر توصیه کرد: کلیه هنرمندان و صنعتگران رشته های صنایع دستی به ویژه فعالان هنر مبلمان منبت، جلو درب نمایشگاه های خود را تزئین کرده و سعی کنند نمونه کار مبل خام را مقابل نمایشگاه بگذارند.

وی با بیان اینکه در این سفر هیئتی متشکل از رئیس و معاون منطقه آسیا و اقیانوسیه شورای جهانی صنایع دستی و مسئول ثبت شهرهای ملی و جهانی وزارت میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری از توانمندی های ملایر بازدید می کنند، یادآور شد: تمام برنامه‌ ریزی‌ها لازم برای میزبانی انجام شده است.

جلیلی پیگیری ثبت جهانی منبت ملایر را هدف اصلی این سفر عنوان کرد و افزود: بازدید از بازار بزرگ مبل منبت ملایر، بازدید از کارگاه های آموزشی دانشگاه‌های ملی و آزاد ملایر و بررسی فنی و کارشناسی نحوه تولید مبلمان از جمله برنامه‌های این سفر است.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۶۰ درصد مبلمان کشور در شهرستان ملایر تولید می‌شود و با توجه به فعالیت حدود ۵۰۰۰ کارگاه مبل منبت و اشتغالزایی مستقم و غیرمستقیم برای حدود ۳۳ هزار نفر در این رشته، ملایر در آستانه ثبت جهانی مبل منبت قرار گرفته است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مبل منبت ملایر هنر صنعت گردشگري صنایع دستی ثبت جهانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۸۰۰۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشن تکلیف هزار و ۶۳۰ فرشته زمینی در ملایر

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان همدان، فرشته‌های روی زمین در این مراسم که در فضایی روح‌بخش و بانشاط برگزار شد؛ آغاز فصل عبادت و بندگی خود را جشن گرفتند.

در این مراسم احکام و تکالیف شرعی به دانش آموزان یادآوری و تعلیم داده شد.

هدف از برگزاری این مراسم تشویق، آشنایی و انس هر چه بیشتر نوجوانان با مسائل، احکام و آموزه‌های دینی در فضایی شاد و خاطره انگیز بود.

دیگر خبرها

  • ۳۰ درصد بازار سرمایه در اختیار صنعت پتروشیمی/ فاز ۱۴ پارس جنوبی تماماً ایرانی است
  • سد ورود بخش خصوصی به صنعت نفت و گاز شکسته شد/ آغاز ۵۰ پروژه به ارزش ۲۵ میلیارد دلار
  • ورود پتروشیمی ها به بالادست نفت بازی برد_برد است
  • سد ورود بخش خصوصی به صنعت نفت و گاز شکسته شد
  • مسابقات قهرمانی بوکس کشور در ملایر
  • عنوان بهترین دروازه بان آسیا کف آرزوهای من بود
  • جشن تکلیف هزار و ۶۳۰ فرشته زمینی در ملایر
  • قرن بیست و یکم قرن گردشگری
  • تقویت آموزش‌های مهارتی نیازمند توسعه زیرساخت ها است
  • وزیر صمت: حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ اولویت به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری