Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@01:39:56 GMT

علم؛ کمک‌حالِ برندسازی شهر جهانی منبت

تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۴۵۹۰۶

علم؛ کمک‌حالِ برندسازی شهر جهانی منبت

در این مسیر پُر فراز و نشیب، مرکز تحقیقات پیشرفته مبل و منبت دانشگاه ملی ملایر انجام پژوهش‌های کاربردی در حوزه مبل و منبت را در اولویت مهم خود قرار داد و ماموریت‌های دیگری همچون ارایه خدمات مشاوره‌ای، آزمایشگاهی و کارگاهی تخصصی در زمینه چوب و طراحی، همکاری با سایر مراکز پژوهشی و آموزشی فعال در کشور در زمینه‌های مرتبط با این صنعت، ایجاد ارتباط علمی با سایر دانشگاه‎ها و موسسات بین‌المللی فعال در زمینه‌های مرتبط، برگزاری همایش و یا دوره‌های آموزشی تخصصی و کاربردی با همکاری صنایع مرتبط و تربیت نیروی انسانی متخصص در زمینه مبل و منبت را برای خود تعریف کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از ملی شدن صنعت مبلمان منبت ملایر در سال ۹۶ و جهانی شدن آن در سال گذشته، فعالان این هنرصنعت در کنار مسوولان و اساتید صاحب‌نظر دانشگاهی در صدد برندسازی مبل و منبت هستند تا بتوانند این هنر صنعت را که حالا به تمام هموطنان معرفی شده، آوازه و تولیدات فاخرش در سطح جهانی نیز معرفی و ارایه شود.

به تازگی مرکز تحقیقات پیشرفته مبل و منبت دانشگاه ملی ملایر علاوه بر برنامه‌ها و اهداف تعریف شده، شورای سیاست‌گذاری جهانی شدن منبت ملایر را با حضور دستگاه‌های مرتبط با این هنر صنعت تدوین کرده که تاکنون ۲ نشست این شورا برگزار شده و مصوبات خوبی به همراه داشته است.

در کنار این امر، از جمله مهمترین اهداف این مرکز می‌توان به تحقیق در راستای تامین و دستیابی به مواد اولیه چوبی و غیرچوبی بهینه، توسعه مهارت‌های نوین در طراحی و ابداع خلاقیت‌های مرتبط با صنایع مبلمان، ایجاد و توسعه روش‌های نوین مدیریت کارگاهی متناسب با صنایع مبلمان، ایجاد ارتباط موثر با مراکز صنعتی مبل و منبت داخلی و خارجی و ایجاد زمینه مناسب برای عقد قراردادهای پژوهشی و اجرایی در حوزه‌های تخصصی این هنرصنعت، توسعه روش‌های مبتنی بر رایانه در طراحی مبلمان، ایجاد اشتغال و درآمد پایدار در این صنعت و ارایه خدمات آموزشی، کارگاهی و آزمایشگاهی، پژوهشی و برگزاری دوره‌های کوتاه‌مدت و تخصصی بر اساس نیاز ذی‌نفعان اشاره کرد.

در مرکز تحقیقات پیشرفته مبل و منبت چهار گروه علمی طراحی و مهندسی مبلمان، مواد و تکنولوژی ساخت، مدیریت و بازاریابی مبلمان و حفاظت و اصلاح چوب پژوهش‌های خود را در حوزه‌های مرتبط انجام و طرح‌های علمی و پژوهشی نوین و کاربردی در این هنرصنعت ارایه می‌دهند.

بازارچه اینترنتی مبلمان منبت ملایر

فعالیت هفت دانشکده ادبیات و علوم‌انسانی، علوم پایه، فنی و مهندسی، عمران و معماری، کشاورزی، منابع طبیعی و علوم ریاضی و آمار با امکانات و تجهیزات آموزشی مناسب و دارا بودن بیش از ۴۴ آزمایشگاه مجهز تخصصی و کارگاه، بیش از ۶ پایگاه رایانه‌ای و وجود پژوهشگران جوان و پویا با تالیفات، اختراعات و دستاوردهای علمی فراوان، زمینه ای مناسب برای توسعه و برندسازی صنعت مبل و منبت مهیا کرده که پیوند صنعت با علم و پژوهش را بیش از پیش به هم نزدیک کرده است.

با این اوصاف با توجه به فرآیند گسترش علوم در حوزه‌های مختلف، صنعت مبل و منبت کشور نمی‌تواند بدون در نظر گرفتن پژوهش‌های نوین در حوزه‌های مختلف همچون مواد اولیه، طراحی، رنگ، بازاریابی و فروش، برای خود آینده خوبی را متصور شود، آینده‌ای روشن که دانشگاه ملی ملایر بر این اساس و بر پایه اسناد بالادستی و توجه مسوولان کشور به امر تولید و بهبود شرایط اقتصادی منطقه و کشور، پیشنهاد تاسیس مرکز تحقیقات پیشرفته مبل و منبت را برای نخستین بار در قطب ملی و بین‌المللی مبل و منبت ارایه کرد.

مسوول مرکز تحقیقات پیشرفته مبل و منبت دانشگاه ملایر در این باره به ایرنا گفت: هدف اصلی ما از تشکیل این شورا این که بتوانیم مبل و منبت ملایر را برندسازی کرده و به جایگاه اصلی خود برسانیم.

فرهاد قاسمی بیان کرد: در صدد طراحی وب‌سایت یا بازارچه اینترنتی همچون دی.جی کالا برای مبلمان منبت ملایر هستیم تا از این طریق خرید و فروش این محصولات انجام شود.

وی ادامه داد: ابتدا روند خرید و فروش اینترنتی تولیدات مبلمان منبت ملایر در داخل کشور طراحی و اجرا خواهد شد و پس از موقعیت سنجی، این روند خرید و فروش اینترنتی جهانی می‌شود.

مسوول مرکز تحقیقات پیشرفته مبل و منبت: تولیدکنندگان این صنعت می‌توانند از طریق وب‌سایت یا بازارچه‌ اینترنتی که طراحی خواهد شد، محصولات خود را به صورت سه بُعدی با کیفیت بالا معرفی کنند و امتیازهایی نیز برای فروشندگان و برای خریداران خدمات پس از فروش در نظر گرفته می‌شود.

مسوول مرکز تحقیقات پیشرفته مبل و منبت دانشگاه ملایر افزود: در حال رایزنی با یکسری برندهای مطرح کشوری هستیم تا بتوانیم با استفاده از نظرها و پیشنهادات آنها، گام نخست را برای برندسازی مبل و منبت و فروش اینترنتی این محصولات برداریم.

قاسمی برندسازی را برای معرفی و خرید و فروش مبلمان منبت ملایر ضروری دانست و گفت: با برخی برندها رایزنی کرده‌ایم که به صورت مشارکتی و از طریق این برندها تولیدات مبلمان منبت ملایر به صورت اینترنتی به فروش برسد.

وی اظهار داشت: تولیدکنندگان این صنعت می‌توانند از طریق وب‌سایت یا بازارچه‌ اینترنتی که طراحی خواهد شد، محصولات خود را به صورت سه بُعدی با کیفیت بالا معرفی کنند و امتیازهایی نیز برای فروشندگان و برای خریداران خدمات پس از فروش در نظر گرفته می‌شود.

مسوول مرکز تحقیقات پیشرفته مبل و منبت دانشگاه ملایر همچنین به حضور فعالان اقتصادی از دانشگاه‌های صنعتی تهران و تبادل نظر برای توسعه صادرات مبلمان منبت ملایر، طرح ایده‌هایی برای تامین مواد اولیه از طریق کشت گونه‌های جدید و تجزیه و تحلیل در شهرک صنعتی مبلمان ملایر برای تغییر سیستم تولید از سنتی به مدرن اشاره کرد.

قاسمی یادآور شد: طبق نظر عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف و فعال اقتصادی حوزه صادرات و فضای تحقیقات پیشرفته در کشور آلمان، بهره‌گیری از ظرفیت‌ تحقیقاتی کشور در کنار استفاده از تکنولوژی کشورهای پیشرفته همچون آلمان ضروری است و باید به آن پرداخته شود.

وی با اشاره به نقش و اهمیت صنعت مبلمان در ارزآوری کشور و همچنین وجود مشکلات و ضعف‌هایی در این زمینه، به نقش و اهمیت صنایع کوچک و متوسط اشاره کرد و افزود: امروز ارزآوری بیشتر این صنایع احساس می‌شود و صنعت مبل و منبت ملایر نیز از این قاعده مستثنی نیست.

کشت درخت پالونیا در دانشگاه ملایر

مسوول مرکز تحقیقات پیشرفته مبل و منبت دانشگاه ملایر تاکید کرد: در یکی از نشست‌های شورای سیاست‌گذاری مقرر شد برای تامین چوب و مواد اولیه مبل و منبت از گونه جدید درختی به نام «پالونیا» به صورت آزمایشی در این دانشگاه کشت شود که از نظر مصرف آب، نوع چوب و زمان رشد مقرون به صرفه است. 

قاسمی همچنین از برگزاری نخستین «جشنواره بین‌المللی برترین‌های مبل و منبت جهان» در نیمه مرداد امسال با محورهای منبت برتر، طراحی قالب(کلاف برتر)، برترین و زیباترین رنگ‌آمیزی و برترین دوخت(رویه‌کوبی) خبر داد.

رییس دانشگاه ملی ملایر نیز ضمن اعلام آمادگی این دانشگاه برای ارتقای صنعت مبلمان منبت ملایر، برگزاری شورای سیاست‌گذاری جهانی شدن این صنعت در دانشگاه را نقطه عطفی در این حوزه عنوان کرد.

رییس دانشگاه ملایر: به تازگی رشته علوم مهندسی صنایع مبلمان در مقطع کارشناسی با موافقت شورای گسترش آموزش عالی در دانشگاه ملی ملایر اخذ شده و در این رشته دانشجو می‌پذیرد.

خسرو سایوند با اشاره ظرفیت‌های بالای دانشگاه ملایر در حل و فصل مشکلات موجود در صنایع مبلمان منبت این شهر، همدلی و تحقیق و پژوهش علمی را برای رسیدن به اهداف صنعت مبل و منبت ضروری دانست و افزود: اولویت نخست این صنعت برندسازی است و باید از برندهای موفق در ایران و سایر کشورهای جهان و دلایل موفقیت آنها الگو بگیریم.

وی گفت: به تازگی رشته علوم مهندسی صنایع مبلمان در مقطع کارشناسی با موافقت شورای گسترش آموزش عالی در دانشگاه ملی ملایر اخذ شده و در این رشته دانشجو می‌پذیرد.

سایوند ادامه داد: مرکز تحقیقات پیشرفته مبل و منبت این دانشگاه با نگرشی فراگیر بر نقش تحقیقات مختلف در حوزه‌های پژوهشی تعریف شده، برای توسعه صنعت مبلمان منبت قابل اتکا در کشور، با به‌کارگیری نیروی انسانی متخصص، آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های خاص به انجام پژوهش‌های مورد نیاز این صنعت در کشور می‌پردازد.

رییس هیات مدیره بازار مبل ملایر نیز در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: هدف اصلی این شورای سیاست‌گذاری ارتقای شاخص‌های جهانی مبل و منبت ملایر و برندسازی این صنعت و شاخص‌های درخواستی شورای جهانی صنایع دستی است که در راستای این شورا با عضویت دستگاه‌های مرتبط، ۱۲ کمیته تشکیل و هر کمیته شرح وظایف خاص خود را دارد.

ترسیم نیم قرن چشم‌انداز مبل و منبت ملایر

یدالله کریمی گفت: در نشست این شورا مقرر شد برند واحدی برای مبلمان منبت ملایر انتخاب شود و برای طراحی لوگوی مبل و منبت ملایر نیز فراخوان سراسری داده‌ایم.

وی با بیان اینکه در حال رایزنی با برندهای موفق کشور برای ایجاد بازارچه مجازی خرید و فروش مبلمان ملایر هستیم بیان کرد: در حال حاضر که حضور فیزیکی مردم برای خرید این محصولات کم شده، ایجاد بازارچه مجازی یک ضرورت است تا تولیدکنندگاه این صنعت بتوانند از طریق این بازارچه کارگاه‌های رویه‌کوبی، رنگ‌کاری و تمامی تولیدات خود معرفی و عرضه کنند.

رییس هیات مدیره بازار مبل ملایر کشت گونه جدید درخت «پالونیا» در دانشگاه ملایر را یکی از مصوبات خوب شورای سیاست‌گذاری برشمرد و افزود: آینده خوبی برای صنعت مبل و منبت ملایر ترسیم شده و هم اکنون در حال تدوین چشم‌انداز نیم قرن آینده صنعت مبل و منبت ملایر هستیم.

رییس هیات مدیره بازار مبل ملایر: ایجاد نمایشگاه دائمی مبل و منبت در مجموعه تفریحی و توریستی بام ملایر یکی از اقدامات اثرگذار در این حوزه با تدبیر خوب فرماندار ویژه ملایر است و در حال حاضر سرمایه‌گذار این نمایشگاه مشخص شده و با شهرداری ملایر به توافق رسیده و اقدامات در حال انجام است.

کریمی یادآور شد: با تدوین برنامه کوتاه، میان و بلندمدت می‌خواهیم هر گامی که برای توسعه این صنعت برداشته می‌شود، برنامه‌ریزی شده و هدفمند باشد.

وی بیان کرد: تابستان امسال جشنواره برترین‌های مبل و منبت جهان در نیمه مرداد و جشنواره ملی مبل و منبت در اواخر مرداد را پیش‌رو داریم که دعوت‌نامه جشنواره برترین‌های مبل و منبت برای شهرها و کشورهای مختلف ارسال شده و تیزر جشنواره ملی نیز آماده تدوین است و در صورت موافقت از رسانه ملی پخش خواهد شد.

رییس هیات مدیره بازار مبل ملایر ایجاد نمایشگاه دائمی مبل و منبت در مجموعه تفریحی و توریستی بام ملایر را یکی از اقدامات اثرگذار در این حوزه با تدبیر خوب فرماندار ویژه ملایر دانست و افزود: در حال حاضر سرمایه‌گذار این نمایشگاه مشخص شده و با شهرداری ملایر به توافق رسیده و اقدامات در حال انجام است.

کریمی ضمن تقدیر ویژه از همراهی همیشگی فرماندار ویژه ملایر در توسعه این هنرصنعت و همچنین پا به کار بودن رییس دانشگاه ملایر گفت: حتی در زمان شیوع ویروس کرونا بیکار ننشستیم و اهداف و برنامه‌های پیش‌بینی شده برای صنعت مبل و منبت را پیگیری کردیم.

بدون شک در صنعت مبلمان که امروز یکی از مهمترین شاخه‌های صنایع کوچک با قدرت اشتغال‌زایی بالا، ایجاد ارزش افزوده و سرعت بازدهی اقتصادی مناسب، می‌توان با یک برنامه‌ریزی بلندمدت، درآمد پایداری در این حوزه ایجاد کرد و ملایر به عنوان شهر جهانی مبلمان منبت و قطب اصلی صنعت مبلمان کشور با تولید بیش از ۶۲ درصد مبلمان منبتی ایران، می‌تواند نقش بسزایی در ایجاد اشتغال و درآمدزایی برای کشور ایفا کند.

در حال حاضر بیش از ۲۵ هزار هنرمند در صنعت مبل و منبت ملایر مشغول به کار هستند که ظرفیتی عظیم در حوزه اشتغال و بستری مهیا و مناسب برای تحقق جهش تولید است.

پس از ثبت جهانی منبت ملایر در فهرست صنایع دستی جهان در هشتم بهمن ۱۳۹۸، مرکز تحقیقات پیشرفته مبل و منبت در دانشگاه ملی راه‌اندازی شد و این مرکز به دنبال علمی کردن هنر صنعت مبل و منبت است.

برچسب‌ها دانشگاه ملایر رونق تولید توسعه صادرات همدان جهش تولید ملایر اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری همدان صادرات غیر نفتی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دانشگاه ملایر رونق تولید توسعه صادرات همدان جهش تولید ملایر صادرات غیر نفتی دانشگاه ملایر رونق تولید توسعه صادرات همدان جهش تولید ملایر صادرات غیر نفتی مبلمان منبت ملایر دانشگاه ملی ملایر شورای سیاست گذاری مبل و منبت ملایر صنعت مبل و منبت صنایع مبلمان مبل و منبت مبل و منبت صنعت مبلمان خرید و فروش حال حاضر برای توسعه مواد اولیه ملایر نیز خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۴۵۹۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمادگی دانشگاه آزاد برای همکاری با صنعت

ایسنا/بوشهر قائم مقام دانشگاه آزاد اسلامی گفت: با حمایت مدیران ارشد سازمانی و همت همکاران در استان‌ها، برخی از واحدهای دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی در بسیاری از حوزه‌ها، برندی معتبر در کشور شده‌اند که پیشنهاد می‌شود صنایع حتماً از این واحدها استفاده نمایند.

به گزارش ایسنا، سروری‌مجد روز شنبه ۸ اردیبهشت در جریان بازدید از پتروشیمی های مستقر در عسلویه  با اشاره به برخی طرح‌های دانشجویی و دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی تشریح کرد: یکی از طرح‌هایی که با استقبال از سوی دانشجو و صنعت روبرو بوده، طرح پویش است که دانشجویان به‌عنوان نیروی کار، برای تجربه‌اندوزی و با حداقل هزینه به صنایع معرفی خواهند شد و پس از اتمام تحصیل، صنایع به انتخاب خود می‌توانند مستعدترین‌ها را جذب کنند. همچنین مدارس عالی مهارتی به‌عنوان طرح راهگشا با توجه به نیاز صنایع و رفع این نیازها در مناطق تأسیس می‌شوند.

وی اضافه کرد: مزیت مهم دانشگاه آزاد اسلامی، وجود آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های پیشرفته و مجهز است که با توجه به یکپارچگی دانشگاه، این ظرفیت‌ها در خدمت هر واحد دانشگاهی در هر استان به‌عنوان پشتیبان برای انعقاد قرارداد با صنایع قرار می‌گیرد. این اقدامات نشان‌دهنده تحولاتی است که در دانشگاه به وجود آمده تا آینده‌ای روشن برای دانشگاه، کشور و نسل جوان ترسیم شود.
دانشگاه آزاد کریدر واسطه‌ای برای ورود توانمندی‌ها به استان‌هاست
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر نیز با بیان اینکه در مدیریت جدید دانشگاه، دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان مجموعه یکپارچه و ید واحد در مسائل دانشگاهی و کشوری ایفای نقش می‌کند، گفت: آن چیزی که در استان بوشهر به‌عنوان چالش یا مزیت وجود دارد در حقیقت دغدغه یا فرصتی برای کل دانشگاه آزاد اسلامی است.
سعید رازقی ادامه داد: در کل استان‌ها با توجه به فرصت‌های موجود، ظرفیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی از طریق دانشگاه آن استان پای‌کار آورده می‌شود و در حقیقت این دانشگاه در هر استان، مدخل و کریدر واسطه‌ای برای ورود توانمندی‌های پژوهشی، آموزشی و مهارتی دانشگاه به استان‌هاست.
وی با اشاره به وجود نفت، گاز، پتروشیمی، دریا و نخیلات در استان بوشهر بیان کرد: امید است با این حس همکاری و علاقه‌مندی موجود در دانشگاه و صنایع مستقر در عسلویه با انعقاد قراردادها و تفاهم‌نامه‌های همکاری، آنچه به‌عنوان مأموریت در حوزه‌های ذکر شده برای دانشگاه در نظر گرفته و در استان بوشهر عملیاتی و به منصه ظهور رسانده شود.
دانشگاه‌ها راهگشای صنایع هستند
مدیر فنی مجتمع شرکت دماوند انرژی عسلویه نیز با ابراز علاقه‌مندی ارتباط با دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد: بستر همکاری فراهم است و از چند جهت می‌توان این ارتباط را پیش برد.
غلامرضا یعقوب‌زاده با بیان اینکه می‌توان تلفیق صنعت و دانشگاه را پیش برد، افزود: این پتروشیمی می‌تواند پذیرای دوره‌های کارآموزی دانشجویان دانشگاه باشد که امکانات رفاهی نظیر خوابگاه نیز مهیاست و قطعاً در طرح‌های توسعه‌ای از این گروه از دانشجویان می‌توان بهره برد.
وی با بیان اینکه در بخش R&D نیز می‌توان از ظرفیت دانشگاه بهره گرفت، مطرح کرد: در بخش فنی چالش‌هایی وجود دارد که با توجه به اینکه دانشگاه و دانشجویان به دانش روز مسلط هستند، به‌ویژه در بحث افزایش بهره‌وری و بهینه‌سازی و نیز افزایش ایمنی و کارایی تجهیزات می‌توانند راهگشای صنایع باشند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مسابقات قهرمانی بوکس کشور در ملایر
  • تربیت نیروی ماهر در گرو ارتباط دانشگاه و صنعت
  • جشن تکلیف هزار و ۶۳۰ فرشته زمینی در ملایر
  • ارتباط صنعت و دانشگاه، هدف اصلی دانشگاه فنی و حرفه‌ای
  • جهش در اقتصاد کشور نیازمند نوآوری و فناوری‌های جدید است
  • دانشکده طراحی سوئیس: مبلمان را در بسته بندی به اندازه پیتزا بخرید، در خانه به اندازه واقعی می رسند! (+عکس)
  • قرن بیست و یکم قرن گردشگری
  • لزوم برندسازی محصولات برای جلوگیری از خام فروشی در مازندران
  • جایزه ملی تعالی گردشگری برگزار می‌شود
  • آمادگی دانشگاه آزاد برای همکاری با صنعت