Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: ملایر اردیبهشت سال ۹۶ به عنوان شهر ملی منبت ثبت شد و پس از آن پرونده ثبت جهانی آن در دستور کار قرار گرفت تا اینکه در نهایت دی ماه سال گذشته بازرسان شورای جهانی صنایع دستی از شهرک صنعتی مبلمان حاجی آباد، واحدهای نمایشگاهی، بازار مبل، چند واحد کارگاهی در سطح شهر، مرکز نوآوری مبل و منبت دانشگاه آزاد اسلامی، مرکز تحقیقات و توسعه مبل و منبت دانشگاه ملی ملایر، واحدهای نمایشگاهی کوچه کارخانه قند، بلوار شهید بهشتی، مرکز فنی و حرفه‌ای آموزش خواهران و منبت کاری‌های سطح شهر بازدید کردند و بهمن ماه طبق اعلام وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، شورای جهانی صنایع دستی سه شهر و یک روستای ایران را در فهرست شهرها و روستاهای جهانی صنایع دستی ثبت کرد که منبت ملایر از استان همدان یکی از این سه شهر بود که در فهرست شهرهای جهانی قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس این گزارش شیراز از استان فارس به عنوان شهر جهانی صنایع دستی، زنجان به عنوان شهر جهانی ملیله، ملایر از استان همدان به عنوان شهر جهانی مبلمان منبت و روستای قاسم آباد از استان گیلان به عنوان روستای جهانی چادرشب بافی در فهرست شهرها و روستاهای جهانی صنایع دستی قرار گرفتند تا در نتیجه آن، قدم‌ها در شهرستان ملایر و مبل و منبت آن به سمت و سوی دیگری سوق پیدا کند.

توسعه و ایجاد خوشه‌های صنعتی و صنایع دستی

همین امتیاز سبب شد در سند راهبردی و عملیاتی سه‌ساله استان همدان توسعه و ایجاد خوشه‌های صنعتی و صنایع دستی جز اقدامات محرک و اولویت‌دار شهرستان ملایر مطرح شود چراکه در این زمینه جایگاه مبل و منبت به‌وضوح قابل رؤیت بود.

اما به‌راستی در این مسیر چه قدم‌هایی برداشته شده است؟ چقدر به فکر برداشتن قدمی برای فعالین این عرصه و تولیدکنندگان بوده‌ایم؟ با توجه به شیوع ویروس کرونا، حال‌وروز این روزهای شهرک مبل و منبت حاجی‌آباد چگونه است؟ آیا اقدامات حمایتی از تولیدکنندگان و هنرمندان و فعالین این عرصه به نحو مناسبی بوده است؟

این روزها، اکثر تولیدکنندگان در تأمین مواد اولیه، بازار فروش و البته صادرات با مشکلاتی مواجه هستند، آیا این موضوعات در شهر جهانی مبل و منبت که از مهرماه سال ۹۶ تا فروردین ماه ۱۳۹۷ چهار هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال فروش داشت، نیز مطرح است؟ آیا میزان صادرات در این زمینه افزایشی بوده یا خیر، تعطیلی‌ها و تعدیل نیروها نیز به این چرخه ورود پیدا کرده است؟

رسیدن به جواب این سوالات در این راستا بر آن شدیم تا وضعیت واحدهای صنایع دستی استان همدان را در سال جاری جویا شویم بدین سان گفتگویی با هاشم مظاهری؛ معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان ترتیب داده شد و در ادامه پای صحبت‌های دو تولیدکننده مبل و منبت در شهرستان ملایر نشستیم که در ادامه متن این گفتگوها را می‌خوانید:

فعالیت ۱۷ هزار نفر در حوزه صنایع دستی در ملایر

هاشم مظاهری در گفتگو با خبرنگار مهر بیان کرد: در استان همدان تعداد فعالان حوزه صنایع دستی که از سامانه؛ مجوز برای آنها صادر شده بسیار زیاد است به نوعی که هم اکنون تعداد ۲۸ هزار و ۸۰۰ کارگاه با ۴۳ هزار شاغل در استان همدان فعالیت دارند.

معاون صنایع دستی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان با بیان اینکه این میزان در شهرستان ملایر برابر چهار هزار کارگاه با ۱۷ هزار شاغل است، عنوان کرد: در شهرستان ملایر، تولیدکنندگان مبل و منبت بخش اعظمی از این شاغلین را تشکیل می‌دهند.

وی در ادامه اضافه کرد: در مجموع در استان همدان ۷۰ درصد صنعتگران در حوزه صنایع دستی به صورت خانگی و مابقی به صورت کارگاهی فعالیت دارند.

مظاهری با بیان اینکه استان همدان جز ۵ استان برتر کشور در حوزه صنایع دستی است، عنوان کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونا و مشکلاتی در زمینه صادرات و بازار فروش صنایع دستی، تسهیلات حمایتی برای فعالین این عرصه در نظر گرفته شد.

وی با بیان اینکه در این خصوص تعداد پرونده‌های درخواست تسهیلات برابر یک هزار و ۳۲ طرح با تعداد یک هزار و ۴۵۲ شاغل بوده است، عنوان کرد: مبلغ درخواستی این تسهیلات برابر ۱۸ میلیارد و ۱۳۸ میلیون تومان بوده است.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان مبلغ پرداختی تسهیلات حمایتی در دوران کرونا برای فعالین حوزه صنایع دستی در استان را برابر هشت میلیارد و ۴۸ میلیون تومان عنوان کرد.

مظاهری در خصوص صادرات صنایع دستی استان همدان نیز گفت: میزان صادرات استان در این حوزه، نسبت به سال گذشته کاهش داشته که علت آن نیز شیوع ویروس کرونا و اعمال محدودیت‌های پیش آمده از یک سو و کاهش تولیدات صنایع دستی در ادامه آن، از سوی دیگری بوده است.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان در پایان صحبت‌های خود با تصریح بر اینکه در سه ماهه نخست سال جاری به سبب بسته بودن مرزها، صادرات صنایع دستی نیز صورت نگرفت، مطرح کرد: صادرات رسمی و چمدانی صنایع دستی استان همدان در ۶ ماهه نخست سال جاری برابر ۱۱ میلیون دلار بود که این رقم نسبت به سال گذشته، کاهشی است.

محمد تیموری مدیر تولیدی یک نمایشگاه مبل در شهرستان ملایر است که حدود ۲۵ تا ۳۰ سال در این حرفه شاغل بوده است.

در حال حاضر شاهد رشد قیمت ۴۰۰ درصدی اسفنج هستیم و این بدان معنا است که نه می‌توانیم تولید کنیم و نه می‌توانیم بفروشیم این تولیدکننده مبل در شهرستان ملایر با بیان اینکه وضعیت تولید مبل بسیار نامناسب و بد است، عنوان کرد: در حال حاضر شاهد رشد قیمت ۴۰۰ درصدی اسفنج هستیم و این بدان معنا است که نه می‌توانیم تولید کنیم و نه می‌توانیم بفروشیم.

تیموری با بیان اینکه سفارش‌های قبلی را با ضرر باید بفروشیم، عنوان کرد: کلاف مبل (اسکلت چوبی مبل) را پنج میلیون تومان می‌خریدیم اما در حال حاضر، برای تهیه آن باید ۱۵ میلیون تومان هزینه کنیم.

وی در خصوص تسهیلات ارائه شده در راستای حمایت از واحدهای تولیدی نیز مطرح کرد: وام حمایتی شش میلیون تومانی دردی از ما دوا نمی‌کند چراکه تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی نیز برای ما جوابگو نیست؛ اگرچه برای دریافت تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی هم علی رغم اینکه پنج ضامن داشتم، وام به من تعلق نگرفت و با بیان اینکه حساب‌های ضامن‌هایم با ریسک است، از من خواسته شد تا سند بیاورم.

این تولیدکننده مبل در شهرستان ملایر ضمن ابراز گلایه از این موضوع مطرح کرد: بدبخت‌تر از تولیدکننده نیست، حاضرم با نصف قیمت محصولاتم را بفروشم و وارد کار دیگری شوم.

وی با بیان اینکه قیمت چوب سال گذشته افزایش یافت، گفت: در سال جاری، گرانی اسفنج و پارچه بیداد می‌کند به نوعی که قیمت پارچه نسبت به دو سال گذشته، ۵۰۰ درصد و نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد افزایش داشته است.

کیفیت پارچه‌ها تغییری نداشته اما قیمت آنها روند افزایشی دارد و این امر موجب سختی کار برای تولیدکنندگان در عرصه مبل شده است تیموری ادامه داد: کیفیت پارچه‌ها تغییری نداشته اما قیمت آنها روند افزایشی دارد و این امر موجب سختی کار برای تولیدکنندگان در عرصه مبل شده است.

این تولیدکننده مبل در شهرستان ملایر در خصوص وضعیت صادراتی مبلمان نیز مطرح کرد: در سال‌های گذشته صادرات به کشور عراق داشتیم اما در سال جاری، عراقی‌ها به دنبال جنس‌های ارزان با کیفیت بسیار پایین هستند و نتوانستیم محصولات تولیدی خود را به آنها عرضه کنیم.

فرشاد روستایی، یکی دیگر از تولیدکنندگان مبل در شهرستان ملایر و مدیر تولیدی و نمایشگاه مبل در روستای آورزمان شهرستان ملایر بوده که با ۱۵-۲۰ نیروی کار به مدت هشت سال در این حرفه مشغول به کار است.

این تولیدکننده مبل در شهرستان ملایر با بیان اینکه تولید مبل در شهرستان ملایر با بدبختی همراه شده است، مطرح کرد: شاهد افزایش بسیار بالا در قیمت چوب هستیم از سویی، قیمت سایر مواد اولیه مانند اسفنج و پارچه نیز بالا رفته است.

وی در تشریح این موضوع عنوان کرد: پارچه مورد استفاده برای تولید مبلمان از قیمت متری ۴۰ -۵۰ هزار تومان هم‌اکنون به قیمت متری ۹۰-۱۰۰ هزار تومان رسیده است.

روستایی ادامه داد: قیمت اسفنج مورد استفاده برای تولید مبلمان در اندازه کوچک، در سال‌های گذشته بالغ‌بر ۱۷-۱۸ هزار تومان بود اما در حال حاضر قیمت آن به ۵۳ هزار تومان رسیده است.

قیمت فوم کف مبل که سال گذشته یک‌دست آن ۶۰۰ هزار تومان بود، در حال حاضر بالغ‌بر یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان است وی با اشاره به اینکه قیمت فوم کف مبل که سال گذشته یک‌دست آن ۶۰۰ هزار تومان بود، در حال حاضر بالغ‌بر یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان است، گفت: بازار فروش مبلمان را به سبب شیوع ویروس کرونا و تعطیلی‌ها و محدودیت‌های پیش آمده در این راستا از دست دادیم چراکه اصلِ بازار فروشمان بازار عید و سفارش‌ها مربوط به جهیزیه بود.

این تولیدکننده مبل در شهرستان ملایر در خصوص وضعیت تعدیل نیرو و یا تعطیل شدن واحدهای تولید مبل در این شهرستان نیز عنوان کرد: کارگرانی که در واحد تولیدی بنده مشغول به کار هستند، به صورت روز مزد فعالیت دارند که به سبب کاهش میزان تولید و سفارش‌ها، حقوق آنها نیز کاهش یافته که در این مسیر، شیوع ویروس کرونا، کاهش قدرت خرید مردم و گرانی مواد اولیه مؤثر بوده است.

اسفندماه ۱۳۹۷ بود که استاندار همدان در جلسه دیدار با فعالان صنعت مبل و منبت ملایر با اشاره به اینکه به دنبال رونق و پیشرفت هنر و صنعت مبل و منبت ملایر هستیم، اظهار کرد: مبل و منبت ملایر رونق اقتصادی استان را به دنبال دارد و برنامه یک ساله جهش صنعت منبت ملایر انجام می‌شود.

سیدسعید شاهرخی، تشکیل نمایشگاه، حضور بانوان در صنعت مبل و منبت، ساخت المان مناسب، برپایی نمایشگاه دائمی، صادرات مبلمان و غیره را از جمله آیتم‌های ضروری در راستای کسب عنوان جهانی برای منبت ملایر دانست و افزود: باید از همه ظرفیت‌های استان از جمله اتاق بازرگانی برای بازاریابی، صادرات و حل مشکلات مبل و منبت استفاده کرد.

استاندار همدان با اشاره به اینکه طبق گزارش اداره صنعت، معدن و تجارت استان، در زمینه صادرات محدودیت نداریم، عنوان کرد: خواستار مساعدت گمرک استان در زمینه تسهیل صادرات مبل و منبت هستیم.

اما به راستی، گویی این روزها شهر جهانی مبل و منبت در گرانی‌های مواد اولیه به فراموشی سپرده شده و صنعتگران، هنرمندان و فعالان این عرصه در لابه لای شیوع ویروس کرونا، کاهش صادرات، گرانی‌های مواد اولیه از پارچه و چوب و غیره گرفته تا گرانی‌های حمل و نقل، در سکوت مسئولین روزها را سپری می‌کنند.

این در حالی است که با خاموش شدن چراغ کارگاه‌های تولیدی در عرصه مبل و منبت، نام شهر جهانی مبل و منبت نیز از پیشانی ملایر برداشته خواهد شد و در دوران پساکرونا، تمامی بارقه‌های امید گردشگری از این منطقه نیز رخت خواهد بست.

این روزها نیاز به برنامه ریزی هایی منعطف ضروری است تا بتوان از تولیدکنندگان حمایت و آنها را در ادامه راهشان امیدوار کرد بدین سان، می‌توان با تبلیغات مناسب مبل و منبت ملایر قدمی در مسیر بازاریابی و فروش مناسب محصولات آنها برداشت و یا زمینه و زیرساخت‌ها را برای خرید و فروش مبلمان منبت ملایر مهیّا ساخت تا در زمان شیوع ویروس کرونا، شاهد کاهش رونق بازارهای این محصولات نباشیم.

از سویی نیاز است تا با پیگیری‌ها و نظارت‌ها بر قیمت مواد اولیه مورد نیاز به ویژه اسفنج، چوب و پارچه حیات دوباره را به شهر جهانی مبل و منبت ملایر بازگردانیم و مانع از خاموشی چراغ کارگاه‌های آنها و تلخ کامی تولیدکنندگان در سال جهش تولید شویم.

کد خبر 5066060

منبع: مهر

کلیدواژه: مبلمان منبت کاری مواد اولیه ویروس کرونا شیوع کرونا آمار کرونا شیراز محدودیت های کرونایی کرمانشاه بوشهر بارش باران ستاد ملی مقابله با کرونا شهرکرد مجلس شورای اسلامی لیگ برتر فوتبال ایران قزوین ایلام گردشگری و صنایع دستی استان همدان شهر جهانی مبل و منبت معاون صنایع دستی جهانی صنایع دستی شیوع ویروس کرونا مبل و منبت ملایر حوزه صنایع دستی ۶۰۰ هزار تومان میراث فرهنگی میلیون تومان نه می توانیم عنوان شهر حال حاضر مواد اولیه بازار فروش برای تولید تولید مبل سال گذشته گرانی ها سال جاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۰۰۴۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت ملی صنایع دستی ۲ شهر فارس

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز فارس،مریم جلالی در بازدید از کارگاه‌های شیشه‌گری و گلاب‌گیری میمند گفت: این شهرقابلیت تبدیل به شهر ملی شیشه‌گری را دارد.
او افزود: شیشه‌گری یکی از مهارت‌های اصیل میمند در کنار گلاب‌گیری است و این صنعت دوست دار محیط زیست می‌تواند به ترویج گلاب‌گیری نیز کمک کند.
جلالی همچنین هم از برخی جاذبه‌های فرهنگی و گردشگری شهر دژکرد بازدید کرد و در جشن شکوفه‌های بادام، لوح ثبت ملی میراث ناملموس مهارت کیسه بافی و شاهنامه‌خوانی را به فرماندار اقلید اهدا کرد.
 محمد ثابت اقلیدی مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی فارس گفت: مقدمات ثبت ملی دژکرد فراهم شده تا این شهر به زودی شهر ملی کیسه بافی شود.
کیسه بافی سنتی یکی از هنر‌های قدیمی رایج در دژکرد اقلید است؛ این نوع کیسه حمامی بافتی شبیه به بافت گلیم دارد با این تفاوت که با دو رنگ پشم سفید و مشکی بافته می‌شود.
میمند از توابع شهرستان فیروزآباد در جنوب شیراز و دژکرد از توابع اقلید در شمال مرکز استان فارس است.

دیگر خبرها

  • فرش دستباف هنر مادر است
  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر
  • نمایشگاهی از صنایع‌دستی و هنر‌های وابسته در زابل
  • افتتاح دو پروژه راه آهن ملایر کرمانشاه و پایان بازسازی مناطق زلزله‌زده
  • افتتاح نمایشگاه صنایع‌دستی و هنر‌های وابسته در زابل
  • ‌کرمان‌ میزبان سومین جشنواره ملی چند رسانه‌ای میراث فرهنگی
  • پای پیشکسوتان صنایع دستی به ارگ کریم‌خانی شیراز باز شد
  • جشنواره صنایع دستی از دستاوردهای هنرمندان کشور
  • ثبت ملی صنایع دستی ۲ شهر فارس
  • توصیه محمد معتمدی برای استفاده از صنایع دستی + فیلم