Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@02:46:55 GMT

روح شهر جهانی مبل مبنت در کالبد درختان خشکیده

تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۳۳۱۹۴

روح شهر جهانی مبل مبنت در کالبد درختان خشکیده

ایسنا/همدان شهردار ملایر با اشاره به انجام منبت کاری سه اصله درخت در بلوار مبل منبت شهید مطهری در سال گذشته گفت: در روزهای اخیر نیز نقش‌تراشی ها روی کالبد تعدادی از درختان خشک بلوار سیف الدوله و محوطه اطراف میدان دکتر بابک به اتمام رسیده و این نقش ها بیشتر پیکرتراشی است و سعی کردیم از نقش های انتزاعی استفاده کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسین بابایی در گفت‌وگو با ایسنا، به گذشت یک سال از ثبت شهرستان ملایر به عنوان شهر جهانی مبل منبت اشاره و اظهار کرد: باید فضاسازی المان های شهری نیز به تبعیت از این برند معتبر جهانی متأثر و دستخوش تحولات به روز و مرتبط شود.

وی از حمایت و به کارگیری هنرمندان منبت کار و پیکرتراش در این راستا خبر داد و افزود: شهرداری ملایر، این هنرمندان بومی را برای طرح اندازی و منبت کاری تنه های درختان خشک شده و غیرقابل استفاده، حمایت می کند که این کار علاوه بر حمایت از هنرمندان منبت کار و نمایش جلوه های بصری و زیباسازی شهر، گامی در جهت معرفی و همخوانی شهر ملایر به عنوان شهر جهانی مبل منبت محسوب می شود.

بابایی به نقش درختان در بهبود شرایط زیست‌ محیطی اشاره کرد و یادآور شد: عرصه‌های سبز شهری به ویژه درختان، بخش عمده نازیبایی‌های شهرها را در برابر سیستم‌های طبیعی متعادل می‌کنند و امروزه مفهوم شهرها بدون وجود فضای سبز در اشکال گوناگون آن قابل تصور نیست.

وی تصریح کرد: متأسفانه گاهی به دلایل مختلف با خشک شدن برخی از درختان سطح شهر مواجه می‌شویم و با توجه به اینکه ملایر به‌ عنوان شهر جهانی مبل منبت ثبت جهانی شده است، ترجیح دادیم تا جایی که امکان دارد به جای قطع درختان خشکیده، از آنها در زیباسازی سیما و منظر شهری استفاده کنیم.

بابایی به منبت‌کاری سه اصله درخت در بلوار مبل منبت شهید مطهری در سال گذشته اشاره و خاطرنشان کرد: نقوش المان های نصب شده در بلوار مبل منبت، نقوش منبتی بود. در روزهای اخیر نیز نقش‌تراشی ها روی کالبد تعدادی از درختان خشک بلوار سیف الدوله و محوطه اطراف میدان دکتر بابک به اتمام رسیده و این نقش ها بیشتر پیکرتراشی است و سعی کردیم از نقش های انتزاعی استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه بیشتر این نقش تراشی ها در کارگاه ها انجام شده است، یادآور شد: این هنرمندان علاوه بر ابزار، به محیطی آرام برای انجام کار خود نیاز دارند به همین علت به جزء یک یا دو مورد باقی نقش تراشی و منبت کاری روی پیکر این درختان خشکیده در کارگاه های منبت انجام شده است سپس در سطح شهر نصب شدند.

این مقام مسئول همچنین از ساخت المان اصلی شهرستان ملایر خبر داد و گفت: فراخوان طراحی المان اصلی شهر که جانمایی آن در سطح شهر انجام شده و ترکیبی از عنوان شهر جهانی مبل مبنت و شهر جهانی انگور خواهد بود، منتشر شده و پس از انتخاب طرح نهایی، اوایل سال ۱۴۰۰ این المان طراحی و نصب خواهد شد.

وی به تغییراتی در نمای ساختمان شهرداری ملایر اشاره و اظهار کرد: نمای قبلی ساختمان شهرداری هم از نظر معماری و هم به علت اتلاف انرژی، نمای قابل قبولی نبود و در حال ایجاد یک نمای سنتی برای این ساختمان هستیم که در سردر ورودی آن نیز از المان های مرتبط با شهر جهانی انگور و مبل منبت استفاده خواهد شد.

شهردار ملایر در پایان ابرازامیدواری کرد که هر یک از همشهریان ملایری خود را حافظ و نگهبان سازه ها، المان ها، آثار هنری و مبلمان شهر خود بدانند و در حفظ و نگهداری از این آثار که به ایجاد محیطی آرامش بخش در منظر شهری کمک می‌کنند، کوشا باشند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی شهرستانها شهر جهانی منبت مبل منبت ملایر شهرداري پیکر تراشی درختان خشک منبت کاری نقش تراشی منبت کار مبل منبت المان ها نقش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۳۳۱۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۰ درصد تاغزار‌های استان سمنان دچار آفت است

سفیدک و شپشک تاغ نوعی بیماری انگلی است و موجب خشکیدن تدریجی درختان می‌شود و هرس درختان آلوده تنها راه مقابله با برخی بیماری‌های درختان از جمله این انگل است.

برای مبارزه با آفت شپشک و سفیدک، درختان آلوده کف بر شده و پس از مدتی درختان دوباره جست زنی کرده و منطقه با درختان جوان و سالم تاغ احیا می‌شود و چوب درختان قطع شده در صنایعی مانند تهیه سرکه چوب برای تقویت اراضی کشاورزی و باغی، تولید پودر برای استفاده در صنایع آرایشی و بهداشتی و صنایع تولید آجر و سفال ساختمانی استفاده می‌شود.

رییس اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری سمنان گفت: برخی آفت‌های موجود در طبیعت مفید هستند و مبارزه شیمیایی با یک نوع آفت مضر می‌تواند موجب از بین رفتن آفت‌های مفید شود، بر همین اساس بهترین روش مبارزه با آفت‌های تاغ استان سمنان در دست پیگیری است.

حمیدرضا عبدوس ادامه داد: روش مبارزه با آفت‌ها در طبیعت مهم است و نمی‌توان برای از بین بردن یک گونه مضر آفت بدون بررسی تمام جنبه‌ها به سمپاشی اقدام کرد، چرا که با از بین رفتن آفت‌های مفید، زمینه طغیان بسیاری از آفت‌های مضر فراهم می‌شود.

وی اضافه کرد: دخالت کمتر در طبیعت راهکار مهم و موثر در حفظ توازن طبیعت است و با توجه به محدودیت‌هایی که در استفاده سموم شیمیایی برای نابودی آفت‌ها در طبیعت وجود دارد، راهکار‌های زیستی و مکانیکی برای مبارزه پیگیری می‌شود.

به گفته این مسئول، آفت‌های مفید و مضر همواره در طبیعت وجود دارند و زمانی که گیاه قوی باشد قادر به دفع آفت‌های مضر است و زمانی که تضعیف شود، آفت بر آن غلبه می‌کند.

وی اظهار کرد: تغییرات اقلیمی، گرمایش زمین و خشکسالی و کاهش بارندگی از عوامل مهم در تضعیف گیاه و مغلوب شدنش در مقابله با آفت است.

رییس اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: ملخ کوهان‌دار از دیگر آفت‌های تاغزار‌ها محسوب می‌شود که اکنون تاغزار‌های رضا آباد خارتوران شاهرود درگیر این آفت است و مبارزه زیستی برای از بین بردن آفت در حال اجراست.

بهترین زمان مبارزه با ملخ کوهان‌دار مرحله پورگی است، چرا که حشره فاقد قدرت پرواز و زمینه لازم برای مبارزه با این ملخ‌ها فراهم است، پوره‌های ملخ کوهان‌دار تاغ در فصل بهار از کپسول‌های تخم گذاری شده در داخل ماسه‌های بادی بیرون آمده و موجب از بین رفتن و خشکیدن گیاه می‌شود که به منظور جلوگیری از نابودی مرتع، هر ساله در فصل بهار در صورت مشاهده کانون‌های آلوده به سرعت اقدامات لازم برای مبارزه با آنها صورت می‌گیرد.

باشگاه خبرنگاران جوان سمنان سمنان

دیگر خبرها

  • ۴۰ درصد تاغزار‌های استان سمنان دچار آفت است
  • مسابقات قهرمانی بوکس کشور در ملایر
  • معرفی برترین‌های پیکار‌های بوکس انتخابی تیم ملی نوجوانان در ملایر
  • زخمِ کاری «قطع درختان» مرثیه‌ای بر پیکر سبز سنندج
  • جشن تکلیف هزار و ۶۳۰ فرشته زمینی در ملایر
  • بازسازی ۷۵ درصدی گنبد یخدان میرفتاح ملایر
  • دمیده شدن دوباره امید در کالبد دریاچه ارومیه/ حال خوش این روزهای نگین فیروزه‌ای آذربایجان
  • ممانعت شورای شهر از قطع درختان
  • ملایر میزبان نخستین جشنواره موسیقی تاک
  • قطار پیشرفت در ایستگاه همدان